Jamboree_352x352_(Small)_(Small).png

Dogaja in pripravlja se - vse za Jamboree 2008! • Na največjem dogodku v zgodovini slovenskega skavtstva bomo zraven tudi odrasle skavtinje in skavti. Dogodek se je pravzaprav že začel s srečanjem osebja na Turjaku. Seveda pripravljalni odbor že dolgo dela s polno paro, sedaj pa se je v pripravo vključilo še okoli 200 predanih ljudi. Čas je, da se poleg našega IO ZBOKSS, bolj zagnano lotimo priprav tudi odrasle skavtinje in skavti.
 • Na vas obračamo s prošnjo, da ste pripravljeni priskočiti na pomoč pri zbiranju sponzorskih sredstev in donacij*. O vaši nameri, komu boste poslali prošnjo za pomoč, pridobitve materialnih in denarnih sredstev, obvestite Marino Rački, poverjenico za finance, na e-naslov: marina.racki@skavt.net.
  OPOMBA: Marina vodi samo evidenco poslanih vlog in pridobljenih sredstev z namenom, da se ne bi za isto stvar na enem naslovu dogovarjali različni ljudje, zato vam bo po prejemu vašega obvestila poslala informacijo o potrditvi vaše namere in izpolnjeno sponzorsko oz donacijsko pogodbo.
 • Dobrodošla je vsaka pomoč, trenutno pa najbolj potrebujemo:
 1. osebo, ki bi bila zadolžena za izdajo materiala iz skladišča (skladiščnik),
 2. skavte električarje za vezavo kablov na tabornem prostoru (v prvi polovici julija),
 3. prostovoljce za postavitev šotorov in drogov za elektriko,
 4. nerjavečo (rostfrei) cisterno za vsaj 5 kubikov vode,
 5. 3 mm vrvico PVC in vrvico za silažne bale,
 6. prevoznika za cca 200 palet iz Velenja v Ljubljano oz. Želimlje (po dogovoru),
 7. ponudnika za odvoz odpadne vode v kanalizacijo s pripadajočo posodo (sodi),
 8. šotor za 100 - 150 oseb (več manjših je več dela) pa še prostor je bolj kot ne omejen,
 9. osebo, ki bi šla k lastnikom parcel po pisno dovoljenje za koriščenje travnikov,
 10. balirano seno za odškodnino za prirast trave,
 11. nekoga, ki bi v Snagi Ljubljana pridobil 3 zabojnike za smeti (za papir, plastiko in ostale odpadke) in 10 premičnih kontejnerjev (za vsak podatbor vsaj enega),
 12. in še in še..... najboljša pa je kvalitetna, zanesljiva in točna informacija; s tem je 70% dela že opravljenega.

 • Želimo vas spomniti, da smo vam posredovali "Info dokument ZBOKSS skupni del" (ponovno v prilogi), v katerem so podrobno predstavljene naloge, ki jih moramo pripraviti bratovščine.
  Rok za oddajo delavnic in fotografij je bil do 1. maja, ker pa še nismo prejeli vseh željenih podatkov, vas naprošamo, da zahtevano zaradi lažje in boljše organizacije pošljete čimprej. Posebej si želimo čim več prijavljenih delavnic, ki jih je glede na veliko število udeležencev potrebno precej, zato kar pogumno z idejami na dan!

 • Drage odrasle skavtinje in skavti, posebej vas želimo spodbuditi, da se že pred skupnim delom od 25.do 27.07 aktivno udeležite tabora, bodisi kot tehnično osebje za več dni (koriščenje letnega dopusta na drugačen, lahko tudi bolj zabaven in koristen način!) ali kot obliko služenja v popoldanskem času po službi.
  Več informacij na: http://jamboree.skavt.net/osebje. Dela s pripravami in postavljanjem tabora bo veliko, si lahko predstavljate!

 • Projekt "Jamboree 2008" bo uspešen, ker se bomo vsi udeleženci po svojih najboljših močeh potrudili za to!
  Več kot bomo prispevali, večje bo naše zadovoljstvo in veselje ob koncu! Zato - bodi zraven tudi ti!


Silva Vrhovnik, tajnica ZBOKSS


*V vednost:
-donacija je praviloma enkratno darovanje materialnih ali finančnih sredstev. Donator lahko uveljavlja donirana sredstva v obračunu tekočega leta kot davčno olajšavo v višini 0,3% od davčne osnove. Zato je dobro, da se s prošnjo za pomoč na podjetja obrnemo v prvi polovici leta, ko ta limita še nimajo izkoriščenega.
-sponzoriranje je trajna oblika poslovnega sodelovanja, ki je lahko vezana na daljše časovno obdobje;

Jamboree - skavti - mediji

V zadnjem času smo lahko zasledili več objav o skavtih v medijih. Tiskovno konferenco o Jamboree- ju so pripravili na ZSKSS. Enega od simpatičnih člankov lahko preberete v reviji Anja (številka 10, 9.maj 2008), kjer je članek "Kdo so mojstri preživetja v naravi?" v obsegu dveh strani. V prvem delu predstavlja Jamboree, v zadnjem delu pa pod naslovom: "Za vse generacije" med drugim naredi dobro reklamo tudi za nas, odrasle skavtinje in skavte, ker piše: "Prav res, za nikogar ni prepozno in tudi vi ali vaši otroci se skavtom lahko priključite. Mlajši od 21 let enostavno poiščite najbližjo skupino skavtinj in skavtov (najbolje jeseni, ko potekajo vpisi) ter pri njih preverite svoj pogum. Starejši pa se lahko na podoben način včlanite v Zvezo bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov (http://zbokss.skavt.net/) ter tako daste prosto pot svojemu duhu in energiji."Pohvalno, kajne!
LSP,Katja Anžič